אמנם פנים המקרר נסתר מן העין רוב הזמן, אולם גם כך כדאי מאוד להשקיע מעט תשומת לב כדי שלא ייווצר שם בלגן. סיבה אחת היא פרקטית – כשהמקרר לא מאורגן, קשה לנו הרבה יותר למצוא את מה שאנחנו רוצים לאכול. סיבה שנייה היא בזבוז מזון – מקרר לא מסודר הוא כזה שמוצרי מזון נדחקים לאחור ומוסתרים כך שאנחנו שוכחים מקיומם, וכשאנחנו נזכרים בהם, הם כבר לא ראויים למאכל. הסיבה השלישית היא אסתטית – אמנם רוב הזמן המקרר סגור, אבל כשאנחנו כבר פותחים הרבה יותר נעים לעין המראה של מקרר מאורגן.
להניח במקום בולט מזון שתוקפו עומד לפוג
המלצה חשובה אחת היא לשים מדבקה על קופסאות למקרר. כדאי להקפיד על רישום מסודר גם של תכולת כל קופסה למקרר וגם של מועד הכנת האוכל, כך שתוכלו תמיד לדעת מה יש בכל קופסה ומתי כדאי לנצל את התכולה, כך שהיא לא תתקלקל.
עוד המלצה היא להעביר למקומות בולטים לעין מזונות שתוקפם עומד לפוג, כך שהם יישארו בתודעה וינוצלו. בהקשר זה כדאי לדעת כי כ-40% מהמזון המיוצר בעולם מושלך לפח ולא ממלא את ייעודו, כשגם לצרכנים הביתיים חלק ניכר בכך.
קופסאות למקרר בגדלים שונים
עוד דרך להבטיח סדר וארגון מושלמים היא לבחור קופסאות למקרר בשלל גדלים – כך שמצד אחד לא נאחסן כמות קטנה של מזון בקופסה ענקית שתופסת מקום רב ומצד שני יהיה מקום לכל מה שאנחנו רוצים לשמור בקירור בתוך הקופסאות. רצוי גם שכל קופסה למקרר תהיה של יצרן איכותי.
המלצות לשמירה על מזון
מעבר להמלצה על שימוש בקופסאות איכותיות למקרר, ישנם עוד מספר כללים שכדאי להקפיד עליהם כשמאחסנים מזון. כך למשל אוכל חם כדאי להכניס למקרר מיד לאחר הכנתו, שכן טמפרטורת החדר מגדילה את הסיכון להתפתחות חיידקים. בתוך המקרר יש להרחיק את המזון החם ממוצרי חלב שהינם רגישים מאוד מטבעם. פירות וירקות שממילא יקולפו כדאי לשטוף לא לפני שמכניסים למקרר אלא רק לפני השימוש. טיפ חשוב נוסף הוא להעביר תכולת קופסאות שימורים אל קופסאות למקרר, שכן די במכה קלה באותה קופסת שימורים כדי שהיא לא תוכל לשמור על המזון שבתוכה.