מערכת העיכול שלנו היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם, שאחראית על עיבוד ועיכול המזון שאנחנו מכניסים לגוף שלנו כולו. הליקובקטר, מהווה את אחד מהחיידקים הנפוצים ביותר בעולם כיום, חיידק שתוקף ופוגע במערכת העיכול, וגורם לתחושת אי נעימות גדולה. אנשים רבים, מבקשים לדעת הליקובקטר כל המידע שקיים בנושא, ובנוסף, אנשים רבים מעוניינים לדעת האם ניתן לעשות אבחון עצמי להליקובקטר. בשורות הקרובות נדון על סוגיה זו.
האם הליקובקטר מהווה מחלה נפוצה?
חשוב לדעת, שהליקובקטר הוא אחד מהחיידקים הנפוצים ביותר בעולם כיום, כזה שפוגש בני אדם רבים לאורך החיים שלהם. כאשר בני אדם נעשים מבוגרים יותר, אזי שהסיכוי לחטיפת הליקובקטר הוא גדול בצורה משמעותית. מבחינת הליקובקטר כל המידע שקיים בנושא – אזי שהמספרים הרשמיים מדברים על כך שבערך מחצית מאוכלוסיית המבוגרים בעולם סובלים מהליקובקטר. אבל, האםד ניתן לבצע אבחון עצמי להליקובקטר?
אבחון עצמי להליקובקטר – האם ניתן לאבחן הליקובקטר ללא פנייה לרופא?
לא ניתן לבצע אבחון עצמי להליקובקטר – שכן עלינו לבצע בדיקה מסוימת כדי לאבחן שאכן מדובר על הליקובקטר, ולא מדובר למעשה על מחלה אחרת שפוגשת את מערכת העיכול שלנו. את הימצאות ההליקובקטר, ניתן לאבחון באמצעות – בדיקה של נשיפה לאבחון הליקובקטר, בדיקת צואה, בדיקת דם, ועוד. את כל הבדיקות האלה, לא ניתן כאמור לעשות לבד, ולכן פניה למרפאה או לבית החולים לאבחון הליקובקטר היא חשובה.
תזונה מומלצת לסובלים מהליקובקטר
אם אתם סובלים מהליקובקטר, יש כמה דברים שחשוב לאמץ לתפריט היומי שלכם. ראשית כל כדאי לבחור במנות שאתם מכינים בבית, עם כמה שפחות תבלינים חריפים ולהקפיד על אכילה של מזון טבעי ואיכותי. הימנעו מאכילה במסעדות, כך תוכלו לשלוט בכמויות ולוודא כי אתם עושים שימוש בחומרי גלם איכותיים. העדיפו מוצרים דלי שומן, שלבו בטטה, אבוקדו ובננות בתפריט שלכם. מומלץ לשתות תה ירוק, מים, מיצי רימון ו/או חמוציות כדי לספק לגוף מינרלים המסייעים במלחמה נגד החיידק. בנוסף, מוצרים המכילים פרובויטיקה כמו יוגורט וירקות מוחמצים מומלצים גם כן. יש להמעיט באכילת מזונות מתועשים, מתובלים וחריפים.