לפעמים אנחנו חוזרים הביתה, והריח פשוט בלתי נסבל. היה רמז לריח כבר שלשום, ואתמול זה מעט החמיר, אבל היום זה כבר ברור לגמרי, משהו מת, והוא קרוב מדי מכדי לאפשר התעלמות. פינוי פגרים הוא פעולה לא נעימה, ריחנית, ואף מסוכנת.
הסכנה הגדולה ביותר בפינוי פגרים היא כמובן העברת מחלות, או מפגש עם רימה. לעיתים זה יכול להיות גם פשוט פוטנציאל לטראומה, שכן המראה של פגר ונבלה זה לא דבר נעים לעין, בדיוק כפי שזה פוגע באף.
אנשי המקצוע שצריך להכיר:
- מומחים בהדברה – הדברת מזיקים היא דבר נפוץ, גם כאן בישראל. חרקים, טרמיטים, תיקנים, נמלים, מכרסמים, יתושים, זבובים, פשפשים ופרעושים, והרשימה הזו רק הולכת וגדלה, וכמעט לכל אחד הדברה משלו.
- מומחים בלכידה או הרחקה – יש חיות שעדיף ללכוד ולסלק מהאזור, ובעוד שלא נחשוב פעמיים האם להדביר פשפשי מיטה (כי אין ברירה אחרת), הרי שחולדות או נחשים, עכברים ויונים אנחנו נרצה להרחיק כמה שיותר.
- פינוי פגרים – כאן אין מה לחשוב פעמיים. פגר הוא מקור לצחנה ומחלות, ובאזורים שונים בארץ הוא אף עלול למשוך חיות אחרות לסביבה. אין ברירה, ואין מה להתעכב – יש להזמין מומחים לפינוי פגרים בהקדם האפשרי
ריסוס – מתי ואיך?
בעוד שקשה מאוד להימנע מראש מהמצאות של פגר בסביבה, שהרי חיה יכולה להחליט שהיא מתחבאת אצלכם במחסן למשל, ושם לסיים את חייה, הרי שמניעה של חרקים זה דבר שחשוב לעשות מראש.
ריסוס כדאי לעשות לפני שמתחילה הבעיה, ולעשות זאת מהכרות מוקדמת עם הסביבה. אם בקיץ שעבר סבלתם מיתושים, וגם בקיץ שלפני כן סבלתם מאותה הבעיה, אולי הקיץ תקדימו תרופה למכה, ותרססו מיד בתחילת הקיץ, כדי ליהנות משקט תעשייתי.